Valige riik, kuhu soovite, et kaup toimetatakse. Me kohandame saidi vastavalt, et saaksite valida saatmise ja tellimuse eest tasuda.

Söömine tule ja kuumuse ääres

Söömine tule ja kuumuse ääres

Kuumus võib kehas tekkida mitmel viisil:
  • See võib siseneda meisse väljastpoolt väliskliima patogeenina, näiteks liigse päikesekiirguse või tuulekuumuse (tavalised viirused) rünnaku kaudu.
  • Sagedamini põhjustab kuumust aga liiga tuline toit (vürtsikas, vürtsikas, praetud, alkohol) või liigne stress, ülepingutus või emotsioonide allasurumine. Stress ja emotsioonid muutuvad lõpuks alati kehas kuumuseks.


    Noor,ilus,naine,käega,ventilaatoriga,kannatab,kuumuse,ja,kuumuse,all.

Pildi sümptomid tulekahju ja kuumuse juures

Kuumus kehas avaldub:

  • Närvilisus ja rahutus
  • Põletus ja punased ilmingud nahal
  • Erinevad kuumuse sümptomid ja tunded
  • Migreen ja silmade põletamine
  • Liigne higistamine
  • Kibedus suus ja janu
  • Külmade jookide isu
  • Unetus
  • Tume uriin ja kuiv väljaheide
  • Punane keel

Tule ja kuumuse läheduses söömise üldpõhimõtted

  • Nende haigustega patsientidele tulevad kasuks mõru, külm ja vürtsikas toit.
  • Üldiselt on soovitatav suurendada toortoitude, eriti puu- ja köögiviljade tarbimist.
  • Selline lähenemine toitumisele tuleb kasuks ka kuumahoogude ja liigse Yangiga inimestele, isegi kui neil ei ole mingeid sümptomeid.


Ägedad kuumusepildid

  • Ägeda kuumarabanduse (nt tuulekuumarabanduse) korral on oluline jälgida piisavat vedeliku tarbimist. Parimad on puu- ja köögiviljamahlad, taimeteed ja puljongid või kerged supid, ideaalis soojalt või toatemperatuuril.
  • Jahutatud või jäiseid vedelikke on parem vältida, sest need võivad mõjuda põrnale kahjulikult.
  • Tuulekuumuse ajal on vaja avada poorid (higistamine), et kahjulikud organismid välja loputaksid. Abiks on teravad jahedad ja häirivad toidud, nagu piparmünt, pirnid, redised, vesikress ja kapsas.
  • Vältige soojendavaid toiduaineid, nagu lambaliha, veiseliha, kana, koorikloomad ja soojendavad vürtsid.


Kroonilised kujutlused kuumusest

  • Ebasobivad on toiduvalmistamismeetodid, mis suurendavad toidu kuumuse olemust, näiteks küpsetamine, praadimine, grillimine ja fritüürimine.
  • Soovitatav on kergem kuumtöötlus, nagu aurutamine ja kiire praadimine wokis.
  • Mõned terved toored toidud on kasulikud (v.a. kõhutäis), kombineerige neid keedetud või kergelt blanšeeritud toiduainetega.
Kurk,salat,redisega,ja,avokaado,kreemiga,kastmega,ja,tilliga

Soovitatavad toidud

Üldiselt kuumuse ja tule läheduses: Tuli: seller, spinat, mangold, kurgid, salat, redis, spargel, baklažaan, lehtkapsas, hiina kapsas, tomatid, brokoli, lillkapsas, suvikõrvits, õunad, pirnid, melon, baklažaan, nisu, oder, tofu, tempeh, sojapiim, jogurt, mungioad ja lutserni idud, merevetikad, spirulina, krabiliha.

Kuumale kõhule: riis, oder, kaerahelbed, banaanid, avokaado, kurk, spinat, salat, rukola, vesikress, kapsas (keedetud või mahla), tofu, sojapiim, jogurt.

Maksapalaviku puhul: Piparmünt, mungoad ja nende idud, seller, naeris, valge redis (daikon), merevetikad, salat, võilill, kurk, vesikress, vesikress, baklažaan, tofu.

Kress, õunad, pirnid, virsikud, maasikad, sidrun, redis, kõrvits, kapsas, lillkapsas, spinat, mangold, vesikress.

Kuumale verele: baklažaanid, spinat, mangold, mangold, spinat, kaki, sidrun, seller, salat, oliivid.

Keelatud toidud

Kõik, mis on kuum, vürtsikas, praetud, küpsetatud, grillitud ja vürtsikas: tšilli, kaneel, ingver, karri, must pipar, küüslauk, sinep, mädarõigas, kohv, šokolaad, kuumutatud taimeõlid, punane liha (eriti lambaliha), kana, kõva alkohol, punane vein, äädikas, krevetid, mantli, juust, munad, liigne sool, maapähklid.

Kliinilised märkused

  • Hoolitsege oma emotsioonide eest, proovige meditatsiooni, joogat, Tai Ji, Qi Gongi või hingamisharjutusi.
  • Valmistage enne magamaminekut sidrunmelissi teed.
  • Kui tunnete kuumust ja iiveldust või iiveldust, jooge enne iga sööki jamssist valmistatud teraviljapuljongit.
  • Kui tunnete põletustunnet ja ei tunne iiveldust ning toit ei tõuse üles, valmistage valgest tatrast teraviljapuljongit.

Retseptid

Teraviljapuljongi retsept

Me vajame:

  • 2 supilusikatäit teravilja
  • 1 l vett
  • näputäis soola


Menetlus: Valmistage puljongisegu:

  • Keetke teravilja koos veega keemiseni ja eemaldage, keetke 2 tundi ja seejärel serveerige.

Puhas,kala,puljong,In,pada,Top,vaade