E-R 7:00-15:00
Kõik tooted
50 g kuivatatud Shiitake seeni.
400 g värsket pastat
150 ml valget veini
450 ml crème fraîche'i (retsept allpool)
3 küüslauguküünt
2 šalottsibulat
40 g võid
parmesan
sool
pipar
500 ml vähemalt 33 % vahukoor (eelistatavalt pastöriseeritud).
2 supilusikatäit täisterahapet petipiima
Leota kuivatatud Shiitake seeni 30 minutit kuumas vees. Pärast seda laske liigne vesi maha.
Keetke pasta soolases vees, et see oleks hammustussuuruses.
Haki šalottsibulad peeneks, viiluta küüslauk ja prae võis. Prae viilutatud seened ja vala juurde valge vein. Laske alkohol aurustuda ja lisage keedetud pasta koos vähese tärklisevee (vesi, milles pasta keedeti).
Lõpuks segage crème fraîche'iga, et saada kreemjas kaste. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale parmesani juustu. Serveeri taldrikule.
Segage kreem purgis petipiimaga ja katke see fooliumi või küpsetuspaberiga. Jätke purk toatemperatuuril (22-25 °C) 12-24 tunniks, kuni kreem on paksenenud. Kui kreem ei ole 24 tunni pärast paksenenud, asetage see soojemasse kohta. Segage valmis kreem ja jahutage külmikus.
Raskusastme arv portsjonite arv Valmistusaeg Koguaeg kokku
Lihtne 410 min30 min