Valige riik, kuhu soovite, et kaup toimetatakse. Me kohandame saidi vastavalt, et saaksite valida saatmise ja tellimuse eest tasuda.

Verestaasi toitumine (Xue Yu)

Verestaasi toitumine (Xue Yu)

Veri on meie veresoontes ringlev elu andev vedelik. Sellel on kolm peamist ülesannet:
  • See toidab keha
  • Niisutab keha
  • See on meie psüühika materiaalne alus.

Süda, põrn ja maks on kõige tihedamalt seotud Verega. Hiina meditsiini vaatenurgast mõjutab vere moodustumist toidu essentsi muundamine ja neerude Jingi essentsi muundamine. Toidust saadud essents kannab põrna Qi energiat kopsudesse, kus see seguneb puhta sissehingatud Qi'ga, mis on rikastatud Kopsude ja Südame energiaga, ja imbub veresoonte sisse, kus see seguneb verega, et seda täiendada ja sellega ühineda. Neerudest pärineva essentsi muundumine toimub luuüdis ja maksas.

Selleks, et veri saaks täita oma funktsioone, peab see pidevalt veresoontes ringlema. Mõnel põhjusel aeglustub selle voolamine ja seejärel peatub, põhjustades ummistuse, mida me nimetame vere seisakuks (Xue Yu). Verestaasi põhjuseks võib olla maksa Qi stagnatsioon, külma tungimine kehasse, vere paksenemine kuumuse tõttu, Qi nõrgenemine, väline vigastus või Yangi nõrgenemine ja sisemise külma tekkimine.

Vere seisak häirib Qi mehhanismi ja moodustab seega paljude erinevate terviseprobleemide etioloogilise aluse.

veri

Kõige tavalisemad vere stagnatsioonipildi sümptomid

  • Fikseeritud valud kõikjal kehas (sageli teravad, süvenevad rõhu all ja või süvenevad öösel).
  • Tuntavate moodustiste teke (fibroidid, tsüstid, polüübid, endometrioos, kasvajad jne).
  • Tumehall nahk näol.
  • Lillakad huuled, küüned ja keel.
  • Lillad veenid nahal.
  • Valu menstruatsiooni ajal.
  • Perioodide vahelejäämine või viljakusprobleemid.

Üldised toitumise põhimõtted maalimisel

Peamised toitumispõhimõtted seoses vere seisakupiltidega on sarnased Qi energia seisakute puhul. Tuleks vältida toiduaineid ja harjumusi, mis koormavad maksa (eriti stress), kahjustavad Qi- ja vereenergia ringlust või jahutavad ja ahendavad veresooni.

Vürtsikaid või soojendavaid toite kasutatakse üldiselt seisva vere ülesäratamiseks. Kui patsiendi seisundit raskendab liigne kuumus või Qi puudulikkus, tuleks sooja sisuga koostisosi (nt paprika, ingver ja küüslauk) kasutada ettevaatlikult. Ettevaatust tuleb rakendada verd stimuleeriva dieedi kasutamisel juhtudel, kui vere seisak on keeruline või isegi põhjustatud Qi või Yangi puudulikkusest.

Üldiselt on verestaas mõne muu haiguse kaasnähtus või sellega kaasnevad muud tervisehäired. Sellistel juhtudel on parem, selle asemel, et kogu dieeti aluseks võtta verd stimuleerivad toiduained, lihtsalt täiendada mis tahes sobivat dieeti mõne valitud toiduga allpool esitatud loetelust. Kui peamiseks vaevuseks on verestaas, võib esialgu suuremat rõhku panna verd vedeldavatele toiduainetele. Kui patsiendi seisund paraneb, võib dieeti vastavalt sellele kohandada.

toit

Soovitatavad toidud

  • Vürtsid ja köögiviljad: kurkum, šalottsibul, porrulauk, murulauk, küüslauk, ingver, taro, baklažaan, basiilik, paprika, muskaatpähkel, pune, pune, rosmariin, valge pipar.
  • Kaunviljad ja pähklid: adzuki oad, kastanid.
  • Liha ja kala: krabiliha.
  • Joogid: punane vein, roheline tee, oolong tee.
  • Puuviljad ja köögiviljad: redised, melon, tomatid, pirnid, veekastanid.
  • Seened: igasugused seened (seened, juudikõrvitsad jne).
  • Seemned: lootoseseemned, Hiobi pisarad (harilik pisaravits).
Verestaasium emakas
  • Baklažaan, merevetikad, merivetikad, Juudasekõrv.
Soolane, et pehmendada kõhedust
  • Krabiliha, meduusi, merevetikad, nori (Porphyra umbilicalis), rannakarbid, karbid, kassikala (trepang), kõrvad, oras.
Vältida
  • Gluteeni sisaldavad toidud, piimatooted, toortoit, külmutatud toidud, smuutid. Toidud ei mängi staasi tekkimisel suurt rolli, kuid võivad organismi jahutada.

Kliinilised märkused

Toit vähi vastu
  • Elutähtsad seened: reishi, coriolus, cordyceps, agaricus, chaga, maitake, hericium, enoki, shiitake, seen, agaricon, polyporus, poria, auricularia.
  • Seemned: pisaratera, must riis.
  • Köögiviljad: redised, tomatid, sibul, küüslauk, porrulauk, kevadsibul, brokoli, kapsas, lehtkapsas, lillkapsas, porgand, spinat.
  • Puuviljad: pirnid, melonid, viinamarjad, vaarikad, mustikad, karusmarjad, sõstrad.
  • Muud: veekastanid, lootose seemned, linaseemned, adzuki oad, roheline tee, oolong tee, väike kogus veini, ingver, pipar, äädikas, piisav soolamine, oras, kurkum, krabiliha, meduusi, merevetikad, nori (Porphyra umbilicalis), rannakarbid, karbid, kassikala (trepang), kõrvad.

Retseptid

Seemnetest valmistatud leib

Me vajame:

  • 230 g päevalilleseemneid
  • 2 muna
  • 30 g 0,6 dcl vees leotatud chia seemneid
  • 60 g kuldseid linaseemneid
  • 2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
  • 25 g psülliumi
  • 2 tl köömne seemneid
  • 2 spl õunasiidriäädikat
  • 1 teelusikatäis soola
  • Veega

Protseduur:

  • Leotage chia seemneid vees 5 minutit.
  • Jahvatage päevalille- ja linaseemned koos psülliumiga köögikombainis.
  • Lisage ülejäänud koostisosad jahvatatud seemnetele ja lisage järk-järgult vett, kuni moodustub tainalaadne konsistents.
  • Asetage tainas küpsetuspaberile räimevormi ja küpsetage 150 °C juures umbes kaks tundi.
  • Pärast küpsemist laske jahtuda ja keerake välja. Leib peab olema madalal, et see küpseks läbi, tainas on seemnete tõttu raske. Seetõttu täitke vorm mitte rohkem kui pooleks.
leib

Chia-seemnetega kreekerid

Vajalik:

  • 1 osa chia seemneid
  • 1 osa päevalilleseemneid
  • 1 osa kõrvitsaseemneid
  • 1 osa seesamiseemneid
  • 2 osa vett
  • 1 küüslauguküünt (purustatud)
  • 1 supilusikatäis riivitud sibulat
  • Sool

Menetlus: Soola, mis on valmistatud nii, et see ei sisalda eile ja ei ole veel valmis:

Kuumutage ahi 160 °C-ni, vooderdage küpsetuspaberiga küpsetusplaat. Segage suures kausis kõik seemned kokku. Väiksemas kausis segage vesi, küüslauk ja sibul hästi kokku, valage üle seemnesegu, maitsestage soolaga ja segage hästi läbi. Lase segul 30 minutit seista, kuni see on paksenenud. Laotage segu spaatliga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõigake spaatli või noaga suvalisse vormi ja küpsetage umbes 30-40 minutit.

Jällegi võite asendada sibula või küüslaugu rosmariini, tüümiani või kaneeliga jne.